Pintér András

Egyesületi elnök, néptánc pedagógus, Fülöp Ferenc díjas táncos,
Gurigongó foglalkozásvezető, természettudomány tanár

Göcsejben nőttem fel, „szegek” között. Nyáron nagyapám méhesében szaladgáltam, telente térdig érő hóban jártam regölni a magamfajta zalai fiúkkal. A göcseji dombvidék, annak vargánya-illata, bíborszínű kockás liliomjai, és a kis konyhát betöltő dödölle zamata meghatározta a felnőtt gondolkodásomat, ami számomra kiindulópont lett a hagyományok és a természet szeretetéhez..
A néptánccal 1990-ben Keszthelyen, a Nagyváthy János MGSZKI néptáncegyüttesében találkoztam. id. Bertalan Zoltán biológia tanárom hívására csatlakoztam a csoporthoz, ahol középiskolás éveim alatt táncoltam. Utolsó évben jelentkeztem a Georgikon Néptáncegyüttes utánpótlás csoportjába.
Felsőfokú tanulmányaimat az ELTE tanárképző karán biológia-földrajz szakon végeztem Budapesten. A néptáncos pályafutásomat a budapesti Válaszút táncegyüttesben folytattam, ahol 15 évig táncoltam. Számtalan élmény, fesztivál, nagyműsor, minősítő, turné és TV-felvétel részese lehettem ez idő alatt. 2007-ben összekötöttem életemet táncos társammal, Hutter Anettel, és családunkba 3 fiúgyermek érkezett.
2009-ben több barátunkkal közösen megalakítottuk a Forgatós Kamara Néptáncegyüttest, és létrehoztuk a fenntartó egyesületet, ahol azóta tevékenykedek és táncolok.
2019-ben feleségemmel a Fülöp Ferenc Országos Hagyományőrző Szólótáncversenyen Fülöp Ferenc díjban részesültünk.
Húsz éve tanítok természettudományos tárgyakat és néptáncot óvodában, alsó és felső tagozaton. A tantermi oktatás kereteit mindig is szerettem átlépni, mert megtapasztaltam a táborok, kirándulások alkalmával, hogy a helyszínen, a saját maguk által szerzett tapasztalatokkal mennyivel könnyebben, gyorsabban és élvezetesebben lehet átadni a gyermekeknek a tananyagot. Mesével, mozgással, zenével és humorral közel lehet kerülni a gyermekek szívéhez, ezáltal formálni
a jellemüket és a viselkedésüket.